Sauvakävelyn maailmancup 21.7.2019 Savonlinnassa

7/4/19

21.7.2019 järjestetään Savonlinnassa Pyhän Olavin maratonin yhteydessä myös kansainvälinen sauvakävelyn maailmancup osakilpailu. Suomen osakilpailu tuo kaupunkiin toistasataa kansainvälistä kisaajaa. Savonlinnan Nordic Walking World Cup Tour kilpailu on järjestyksessään neljäs vuoden 2019 kiertueella.  

IMG_4722.jpg

 Nordic Walking World Cup Tour 2019:

Savonlinnan osakilpailun yhteistyökumppaneita ovat World Original Nordic Walking Federation (ONWF), Savonlinnan Seudun Liikunta ry, SSL ja Tanhuvaaran Urheiluopisto. ONWF on maailmancup kiertueen järjestäjä, SSL vastaa itse kilpailusta, kansainväliset vieraat majoittaa ja heistä huolehtii Tanhuvaara. 

- Tämän lisäksi Savonlinnan kaupunki on ojentanut auttavan kätensä ja osallistuu merkittävästi kuljetusten järjestämisiin, kertoo maailmancup kiertueen johtaja, Marko Kantaneva. 

Sauvakävelyyn osallistuu kilpailijoita kaiken kaikkiaan yhdeksästä eri maasta: Unkarista, Ukrainasta, Puolasta, Venäjältä, Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Kazakstanista ja Suomesta.

- Kovin taso maailmalla on tällä hetkellä Puolassa, josta Savonlinnaan saapuu vahva joukkue kaikkiin pääsarjoihin, taustoittaa Kantaneva ja jatkaa,

- 5km parhaat kävelevät 5.50 min/km keskinopeudella ja vielä puolimaratonilla (21km) kilometrivauhdit kärjessä ovat 6.10 min/km luokkaa. Jokainen voi verrata näitä omaan hölkkävauhtiinsa.

Savonlinnan osakilpailussa kisataan sauvakävelyssä 10,6 ja 21km matkoilla. Pyhän Olavin maratonin ja sauvakävelyn kilpailureiteistä ja kilpailun järjestämisestä huolehtii Savonlinnan Seudun Liikunta, Timo Reinikaisen johdolla jo yhdeksättä kertaa. 

IMG_5226.jpeg

- Ennakkoilmoittautuminen myös juoksusarjoihin on ollut vilkasta, joka ennustaa sitä, että meillä saattaa olla yli neljäsataa kisaajaa starttiviivan alla. Juoksussa kisataan kympin ja puolimaratonin lisäksi muutaman vuoden jälkeen myös täyspitkällä maratonilla.

Tanhuvaaran Urheiluopiston myyntipäällikkö, Matti Saarikorpi pitää tärkeänä Tanhuvaaran mukana oloa Nordic Walking World Cupin kaltaisissa liikuntamatkailu tapahtumissa. 

- Tämän tyyppisten kansainvälisten tapahtumien yhteistyökumppanuus on meille ehdottomasti kiinnostava. Tanhuvaara tarjoaa loistavat puitteet kisailijoille, niin olosuhteiden kuin majoituksen puolesta. Haluamme jatkossakin kehittää Tanhuvaaraa myös sauvakävelyn harjoituskeskuksena. Tästä meillä on vielä lisää kerrottavaa 20.7.2019 järjestämässämme Nordic Walking World Cup tiedotustilaisuudessa.

Lopuksi Kantaneva haastaa myös kaikkia suomalaisia ja erityisesti Savonlinnalaisia mukaan kisaan. 

- Kaikki eivät ole umpitosissaan kisaamisessa sauvakävelysarjoissa. Pyhän Olavin maraton voisi olla koko perheelle mukava liikuntapäivä, jossa samalla on mahdollisuus seurata kisoja ja tutustua kansainvälisiin sauvakävelijöihin. Jokainen jaksaa kävellä 10 kilometriä, kun vauhti on oikea ja täytyyhän sauvakävelyn kotimaakin olla edustettuna.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: nordicwalkingworldcup.com 

9/17/19NWWCUP Perpignan results
9/12/19Check NWWCUP 2019 Points!
8/23/19Marko Kantaneva goes LIVE 24.9.2019
7/22/19Results Savonlinna Nordic Walking World Cup
7/17/19Savonlinna NWWCUP race info
7/17/19Savonlinna NWWCUP Race In News
7/4/19Sauvakävelyn maailmancup 21.7.2019 Savonlinnassa
6/17/19Perpignan, France 15.9.19. Registration is Open!
5/30/19Savonlinna, Finland registration for TEAMS/GROUPS and INDIVIDUALS
5/23/19New Cities and Countries of 2019 NWWCUP Tour

Go to archive »